Doorgaan naar hoofdcontent

Weekje Moesel - een fotoverslag


De Moesel. Al veel van gehoord, nog nooit geweest. Tijdens de krokusvakantie brachten we daar verandering in. Ondanks het slechte weer (4 dagen van de 5 regen) hebben we er van genoten. Veel gewandeld, lekker gegeten (schnitzel-love) en lekker gegeten (nog meer schnitzels ;)). De Moesel. We brengen deze mooie streek zeker nog eens een bezoekje maar dan eerder in mei, juni, juli, augustus of september. 

Cochem

Marktplein Cochem

Reichsburg Cochem
Cochem
Cochem

Martberg

Om naar de Martberg te geraken volgden wij de Lenus-Mars wandelroute (5,1 km). Deze route verbindt de stadjes Karden en Pommern. Onderweg kom je borden als deze tegen met allerlei interessante weetjes.
Onderweg naar Martberg, een versterkte nederzetting van de Kelten.
Martberg: een Gallo-Romeins tempelcomplex
 De houten beelden van Keltische krijgers, een Romeinse vrouw en een kastoor uit de late oudheid staan aan de rand van de weg die naar de Martberg voert.



Charlotte & mijn mama

Naturschutzgebiet Dortebachtal









Burg Eltz










Deutsches Eck

Deutches Eck, waar de Moezel in de Rijn verdwijnt...


De spitse landtong Deutsches Eck bij de samenloop van de Moezel en de Rijn is toch wel de bekendste plek in Koblenz. De naam komt van de Duitse Ridderorde die hier zijn eerste vestiging in 1216 op Duitse bodem had.

Het in het totaal 37 meter hoge monument – 14 meter daarvan alleen al voor het ruiterstandbeeld, dat keizer Wilhelm I voorstelt met een godin van de overwinning – is vandaag de dag een bezoekersmagneet voor Koblenz. Wij waren er nochtans helemaal alleen :D.

Wilhelm 1


Koblenz




Sfeerbeelden 






















Ons verblijf: Casa Lauxen

Casa Lauxen: een aanrader!

Vakantiewoning mét sauna. Genieten met het koude, regenachtige weer.



   Tot slot: nog enkele smartphone-foodpics:











Reacties

Populaire posts van deze blog

B-day Charlotte

Na het horrorfeestje euh, slaapfeestje met veel te veel meisjes in huis & het clichéfeestje in de plaatselijke binnenspeeltuin was het dit jaar tijd voor een andere aanpak.  Johan van de Sportmobiel bood de oplossing. Charlotte koos voor het thema 'Omnisport Games', een mix van verschillende bal- en slagsporten, estafettespelen, touwtrekken, rope skipping,...De kinderen hadden alvast 'a blast' en een dikke pluim voor Johan want hij doet dat SUPER! Meer info? https://www.sportmobiel.be/sportfeestjes-sportmobiel-tongeren/

Charlotte 9

 

Bouwproject 3.0 - update april

Plaatsing dakkoepel boven badkamer. Afbraak plafond badkamer Badkamer - Raam wordt dichtgemetst. Puin Radiatoren worden vervangen = alles aan de kant! Verrassingen achter de radiatoren. WTF??